7  πράγματα που πρέπει να αποφύγεις για να συντηρήσεις το ρολόι σου.

 

Το ρολόι σου όπως και όλα τα μηχανικά αντικείμενα χρειάζονται συντήρηση ώστε να έχουν καλή λειτουργία και διάρκεια ζωής. Υπάρχουν κάποια πράγματα που χωρίς να το καταλαβαίνεις συμβάλουν στην καταστροφή του ρολογιού σου.

Πτώσεις και Χτυπήματα
Ξαφνικά χτυπήματα ή πτώσεις στο ρολόι σας μπορεί να προκαλέσουν πιθανή βλάβη στην θήκη, στο μηχανισμό, στο κρύσταλλο, στο καντράν ή στους δείκτες του ρολογιού καθώς και να ακυρώσουν την εγγύησή σας. Όταν συμβαίνει το ατυχές αυτό συμβάν, το ρολόι μπορεί να μην λειτουργεί πλέον όπως είναι επιθυμητό και θα απαιτήσει συντήρηση.
Υπάρχουν στιγμές κατά τις οποίες ο αντίκτυπος είναι τέτοιος που δεν υπάρχει καμία φυσική ένδειξη στο εξωτερικό της θήκης που να δείχνει ότι το ρολόι έχει υποστεί σοκ. Η Watcheck εντελώς δωρεάν, με τους ειδικούς εξειδικευμένους ωρολογοποιούς της, μπορεί να διαγνώσει την αιτία και να σας συμβουλεύσει για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Αλλάξτε σωστά την ημερομηνία
Για να ρυθμίσετε την ημερομηνία αποφύγετε να ορίσετε την ημερομηνία μεταξύ 9 μ.μ. και 3 π.μ., καθώς μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα γρανάζια και τους οδοντωτούς τροχούς.
Βεβαιωθείτε ότι έχετε ρυθμίσει την ημερομηνία εκτός αυτής της χρονικής περιόδου.

Αποφύγετε τα μαγνητικά πεδία
Τα μηχανικά ρολόγια που εκτίθενται σε οτιδήποτε περιέχει μαγνήτη μπορεί να προκαλέσουν λανθασμένη λειτουργία αυτών των ρολογιών. Το ρολόι μπορεί να τρέξει γρήγορα, αργά ή και να σταματήσει. Αποφύγετε να τοποθετήσετε το ρολόι σας πάνω ή κοντά σε μόνιμους μαγνήτες, όπως ηχεία, υπολογιστές, ψυγεία κλπ. Ένας από τους πιο συνηθισμένους ενόχους είναι το κινητό τηλέφωνο.

Απέφυγε να το κουρδίζεις συνέχεια
Τα μηχανικά ρολόγια είναι πλέον αυτόματα και διαθέτουν μηχανισμούς προστασίας από το υπερβολικό κούρδισμα. Όμως αν έχεις στην κατοχή σου ένα κουρδιστό ρολόι θα πρέπει να γυρίζεις την κορώνα μέχρι το σημείο που να καταλάβεις μια μικρή αντίσταση. Αν όμως δεις ότι η κορώνα έχει μεγάλη αντίσταση ή γυρίζει πολύ εύκολα καλό είναι να το πας για service.

Χημικές ουσίες
Η άμεση επαφή με χημικά, όπως καλλυντικά, αρώματα, απορρυπαντικά, διαλύτες κλπ. Μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην θήκη, τις φλάντζες, το δερμάτινο λουρί ή το bracelet ενός ρολογιού.

Ακραίες θερμοκρασίες
Η υγρασία και οι δραστικές μεταβολές της θερμοκρασίας και οι θερμοκρασίες πάνω από 60 ° C και κάτω από 0 ° C μπορεί να επηρεάσουν τη χρονομέτρηση και την αντίσταση στο νερό στα περισσότερα ρολόγια.

Να είσαι συνεπής στα service του
Για να συντηρήσουμε σωστά το ρολόι μας θα πρέπει κάθε δύο ή τρία χρόνια να του κάνουμε service. Ο καθαρισμός του μηχανισμού και η λίπανση του ρολογιού, βοηθάει στην σωστή λειτουργία του και του προσθέτει χρόνια λειτουργίας