Το καλοκαίρι έρχεται και εσύ δεν θέλεις να αποχωριστείς το αγαπημένο σου δερμάτινο ρολόι. Εάν το ρολόι μας έχει δερμάτινο λουράκι δεν είναι κατάλληλο για την θάλασσα και την παραλία. Το πιο κατάλληλο ρολόι για το καλοκαίρι είναι ένα ρολόι με λουράκι από καουτσούκ ή μπρασελέ. Παρόλα αυτά εάν επιμένεις να το φοράς όλο το καλοκαίρι το δερμάτινο ρολόι σου, θα πρέπει να το προστατέψεις γιατί στο δέρμα δεν αρέσει το αλάτι, το πολύ νερό και η υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Το δερμάτινο λουράκι έχει πολύ μικρότερη διάρκεια ζωής από το μπρασελέ ή το λουράκι από καουτσούκ. Σου δίνουμε κάποιες συμβουλές ώστε να προστατέψεις το δερμάτινο λουράκι του ρολογιού σου.

• Απέφυγε την υπερβολική έκθεση του στον ήλιο. Ακόμη και ο ήλιος που το εκθέτεις στην καθημερινότητα σου δεν κάνει καλό στο ρολόι σου. Προσπάθησε όσο μπορείς να μην το αφήνεις να καίγεται στον ήλιο είτε κάνεις την βόλτα σου είτε βρίσκεσαι μέσα στο αυτοκίνητο. Όταν πας στην παραλία θα πρέπει να το βγάζεις και το βάζεις στην τσέπη σου ή στην τσάντα σου.

• Βγάλε το ρολόι σου όταν μπαίνεις στην θάλασσα. Το θαλασσινό νερό σκοτώνει το δέρμα και όταν στεγνώνει με αυτό θα το δεις πολύ γρήγορα να φθείρεται. Αν ξεχάστηκες και το έβρεξες στην θάλασσα να το πλύνεις καλά μετά με κρύο καθαρό νερό και να το σκουπίσεις καλά με μια πετσέτα για να πάρει την υγρασία.

• Μην αφήνεις το βρεγμένο ρολόι σου να στεγνώσει στον ήλιο. Ακόμη και αν βραχεί από καθαρό νερό το ρολόι σου, αν το αφήνεις να στεγνώσει στον ήλιο σιγά σιγά καταστρέφεις το δερμάτινο λουράκι σου. Θα πρέπει πάντα να το στεγνώνεις με μια πετσέτα.

• Καθάρισε το με ένα κομμάτι ύφασμα. Όταν το ρολόι μας λερώνει με σκόνες ή άμμο θα πρέπει να το καθαρίζουμε με ένα κομμάτι καθαρό ύφασμα ή με ειδικό μαντηλάκι όπως έχουν και τα γυαλιά ηλίου.

• Χρησιμοποίησε ειδικό καθαριστικό για δέρμα 4 με 5 φορές το χρόνο. Απλώνουμε σε όλο το δερμάτινο λουράκι το καθαριστικό και χωρίς να το τρίψουμε το αφήνουμε να απορροφηθεί από μόνο του. Αυτό θα προστατέψει λουράκι σου από διάφορες σκόνες και θα διατηρεί το χρώμα του.

• Σκούπισέ το από τον ιδρώτα σου. Το χέρι που φοράμε το ρολόι μας ιδρώνει πολύ συχνά το καλοκαίρι και για να προστατέψουμε το δερμάτινο λουράκι μας καλό θα ήταν κάθε φορά που ιδρώνει το χέρι μας να βγάζουμε το ρολόι μας και να το σκουπίζουμε.

• Μην αφήνεις χαλαρό το λουράκι σου. Φοράμε το δερμάτινο ρολόι μας όσο πιο στενά μπορούμε στο χέρι μας να μην τσακίζει το δέρμα σε κάποια σημεία και για να προστατέψουμε το τζαμάκι από το σπάσιμο σε τυχόν περιστροφή του ρολογιού μας.