Στο εργαστήριό μας δουλεύουμε αποκλειστικά με ωρολογοποιούς οι οποίοι έχουν πολυετή εμπειρία στην επισκευή και συντήρηση ελβετικών ρολογιών.

Ένας τακτικός, επαγγελματικός έλεγχος εγγυάται τη μακροπρόθεσμη αξία του ρολογιού σας. Περιλαμβάνει την αποσυναρμολόγηση του ρολογιού, τον καθαρισμό, τη συναρμολόγηση, τη λίπανση, τη ρύθμιση, και, εάν είναι απαραίτητο, τη χρήση ανταλλακτικών. Ειδικευόμαστε στην επισκευή και συντήρηση ρολογιών υψηλής ποιότητας. Χρησιμοποιούνται μόνο λιπαντικά τα οποία καθορίζονται από τον κατασκευαστή.

Εάν φοράτε το ρολόι σας τακτικά, με τα χρόνια θα δείτε κάποια προβλήματα φθοράς , όπως γρατσουνιές στη θήκη, φθορά του bracelet, γρατσουνιές στη ζελατίνα ή στο κρύσταλλο. Στη Watcheck το ρολόι σας θα έχει τη καλύτερη φροντίδα.

Ας δούμε λοιπόν τα στάδια ολοκληρωμένης επισκευής ενός ρολογιού Rolex Submariner 16613Τ με μηχανή calibre 3135. Αξίζει να αναφερθεί ότι o συγκεκριμένος μηχανισμός αποτελείται από 358 εξαρτήματα.

Αφαιρείται ο μηχανισμός από την κάσα (θήκη) του ρολογιού και δίνεται κάσα και bracelet στο τμήμα γυαλίσματος.

 

 

Ύστερα αφαιρείται το καντράν, οι δείκτες και ο δίσκος ημερομηνίας και τοποθετείται ο μηχανισμός στο πλυντήριο υπερήχων.

Αφού ολοκληρωθεί η πρώτη πλύση, ο μηχανισμός αποσυναρμολογείται πλήρως και ταυτόχρονα ελέγχονται ένα – ένα τα εξαρτήματα για τυχόν φθορές. Εφόσον διαπιστωθεί φθορά σε κάποιο εξάρτημα, αυτό θα αντικατασταθεί με γνήσιο εξάρτημα.

 

 

Εν συνεχεία ο μηχανισμός αποσυναρμολογημένος πλένεται για δεύτερη φορά στο πλυντήριο υπερήχων.

Αφού ολοκληρωθεί και αυτή η πλύση, αρχίζει η συναρμολόγηση και ταυτόχρονα η λίπανση του μηχανισμού.

 

Η εταιρία μας χρησιμοποιεί λιπαντικά και μόνο της Rolex

 

Εφόσον το ρολόι συναρμολογηθεί πλήρως, όλες οι λειτουργίες του δοκιμάζονται διεξοδικά. Η συνεχής τέλεια ακρίβεια της κίνησης του ρολογιού ελέγχεται σε ηλεκτρονική μηχανή χρονισμού.

 

 

Χρειάζεται περίπου μία εβδομάδα για να ελεγχθεί εάν ο μηχανισμός του ρολογιού λειτουργεί με ακρίβεια.

 

 

Η κάσα του ρολογιού καθώς και το bracelet του, γυαλίζονται από έμπειρο στιλβωτή μέχρι να φαίνεται τόσο καλά όσο ένα καινούριο.

Για να γυαλιστεί με προσοχή ένα ρολόι απαιτεί μεγάλη εμπειρία και πολύ καλά εργαλεία. Οι επιφάνειες γυαλιστερές και ματ στιλβώνονται με τη βοήθεια σύγχρονων μηχανημάτων. Ταυτόχρονα, πρέπει να διασφαλιστεί ότι όλες οι άκρες διατηρούνται και δεν στρογγυλεύονται από την νέα επεξεργασία. Χάρη στην πολυετή εμπειρία των τεχνικών μας, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το ρολόι σας θα γίνει σαν καινούριο.

 

 

 

Αφού στιλβωθεί η κάσα και έχουν αλλαχθεί οι φλάντζες ο ωρολογοποιός μας ελέγχει το ρολόι σε μηχάνημα στεγανοποίησης με αποσταγμένο νερό για να εξακριβώσει εάν εισέρχεται αυτό, στο εσωτερικό της κάσας από κάποιο σημείο.

 

 

Αφού διαπιστωθεί η στεγανότητα, τοποθετεί το μηχανισμό μέσα στην κάσα και ελέγχει ξανά την ακρίβεια της κίνησης του μηχανισμού.

Εφόσον ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία, τοποθετεί το ρολόι σε μηχάνημα στεγανοποίησης, συμπίεσης και αποσυμπίεσης και ελέγχεται για ακόμα μία φορά η στεγανότητα. Σε αυτή την διαδικασία εκτυπώνεται η επιτυχής ολοκλήρωση του test και παραδίδεται στο πελάτη κατά την παράδοση.

Όταν και μόνο ο τεχνικός μας διαπιστώσει ότι το ρολόι έχει περάσει επιτυχώς όλα τα test, τότε και μόνο ενημερώνουμε τον κάτοχο του ρολογιού ότι είναι έτοιμο.

Για την Ολοκληρωμένη Επισκευή Ρολογιού παρέχουμε Εγγύηση 2 Ετών

Σημαντικό είναι να καταλάβετε ότι τα καλά ρολόγια είναι μεγάλες στιγμές της μηχανικής.

Και αφού μιλάμε για μηχανική, μιλάμε και για μηχανές. Όταν δεν τις συντηρείς… Χαλάνε. Μπορεί σε εξήντα χρόνια το μοντέλο που φοράς τώρα στο χέρι σου, να είναι συλλεκτικό και το ότι το φρόντισες και θα μπορείς να το πουλήσεις σε άψογη κατάσταση να σου φέρει πίσω μια περιουσία. Κάθε καλό ρολόι χρειάζεται συντήρηση ανά τέσσερα με πέντε χρόνια. Μην το πηγαίνεις για service μόνο όταν χαλάσει κάτι. Γιατί, αν τελικά όντως χαλάσει κάτι, θα σου κοστίσει πολύ πιο ακριβά να το αντικαταστήσεις απ’ ότι αν είχες φροντίσει να το πας σε έναν ειδικό για «καθαρισμό και λίπανση» όταν έπρεπε.