Ένα από τα υποτιμημένα μέλη της οικογένειας της Rolex, το Datejust έχει ένα εκπληκτικό συνδυασμό πραγματικής ιστορίας , ευέλικτου στυλ και ποιοτικής ωρολογοποιίας.

Το πρώτο Datejust κυκλοφόρησε το 1945 για να γιορτάσει την 40η επέτειο της εταιρίας Rolex. Παρουσιάστηκε σε μία εορταστική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Γενεύη στο Hotel des Bergues.

Το Datejust ήταν το πρώτο ρολόι χειρός με παράθυρο ημερομηνίας.

Γιατί όμως ονομάστηκε Datejust Oyster Perpetual;

Το 1926 το Oyster έγινε η πρώτη αδιάβροχη θήκη ρολογιών που παράγεται σειριακά και ήταν η πρώτη πλήρως ενσωματωμένη αδιάβροχη θήκη συνολικά.

Το Perpetual rotor είναι το σύστημα που δίνει αυτόματη κίνηση.

Ας δούμε λοιπόν τα στάδια ολοκληρωμένης επισκευής ενός ρολογιού Rolex Datejust Oyster Perpetual 116334 με μηχανή calibre 3136. Αξίζει να αναφερθεί ότι o συγκεκριμένος μηχανισμός αποτελείται από 358 εξαρτήματα.

Αφαιρείται ο μηχανισμός από την κάσα (θήκη) του ρολογιού και δίνεται κάσα και bracelet στο τμήμα γυαλίσματος.

Ύστερα αφαιρείται το καντράν, οι δείκτες και ο δίσκος ημερομηνίας και τοποθετείται ο μηχανισμός στο πλυντήριο υπερήχων.

Αφού ολοκληρωθεί η πρώτη πλύση, ο μηχανισμός αποσυναρμολογείται πλήρως και ταυτόχρονα ελέγχονται ένα – ένα τα εξαρτήματα για τυχόν φθορές. Εφόσον διαπιστωθεί φθορά σε κάποιο εξάρτημα, αυτό θα αντικατασταθεί με γνήσιο εξάρτημα.

Εν συνεχεία ο μηχανισμός αποσυναρμολογημένος πλένεται για δεύτερη φορά στο πλυντήριο υπερήχων.

Αφού ολοκληρωθεί και αυτή η πλύση, αρχίζει η συναρμολόγηση και ταυτόχρονα η λίπανση του μηχανισμού.

Η εταιρία μας χρησιμοποιεί λιπαντικά και μόνο της Rolex

Εφόσον το ρολόι συναρμολογηθεί πλήρως, όλες οι λειτουργίες του δοκιμάζονται διεξοδικά. Η συνεχής τέλεια ακρίβεια της κίνησης του ρολογιού ελέγχεται σε ηλεκτρονική μηχανή χρονισμού.

Χρειάζεται περίπου μία εβδομάδα για να ελεγχθεί εάν ο μηχανισμός του ρολογιού λειτουργεί με ακρίβεια.

Η κάσα του ρολογιού καθώς και το bracelet του, γυαλίζονται από έμπειρο στιλβωτή μέχρι να φαίνεται τόσο καλά όσο ένα καινούριο.

Για να γυαλιστεί με προσοχή ένα ρολόι απαιτεί μεγάλη εμπειρία και πολύ καλά εργαλεία. Οι επιφάνειες γυαλιστερές και ματ στιλβώνονται με τη βοήθεια σύγχρονων μηχανημάτων. Ταυτόχρονα, πρέπει να διασφαλιστεί ότι όλες οι άκρες διατηρούνται και δεν στρογγυλεύονται από την νέα επεξεργασία. Χάρη στην πολυετή εμπειρία των τεχνικών μας, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το ρολόι σας θα γίνει σαν καινούριο.

            

Αφού στιλβωθεί η κάσα και έχουν αλλαχθεί οι φλάντζες ο ωρολογοποιός μας ελέγχει το ρολόι σε μηχάνημα στεγανοποίησης με αποσταγμένο νερό για να εξακριβώσει εάν εισέρχεται αυτό, στο εσωτερικό της κάσας από κάποιο σημείο.

Αφού διαπιστωθεί η στεγανότητα, τοποθετεί το μηχανισμό μέσα στην κάσα και ελέγχει ξανά την ακρίβεια της κίνησης του μηχανισμού.

Εφόσον ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία, τοποθετεί το ρολόι σε μηχάνημα στεγανοποίησης, συμπίεσης και αποσυμπίεσης και ελέγχεται για ακόμα μία φορά η στεγανότητα.

Όταν και μόνο ο τεχνικός μας διαπιστώσει ότι το ρολόι έχει περάσει επιτυχώς όλα τα test, τότε και μόνο ενημερώνουμε τον κάτοχο του ρολογιού ότι είναι έτοιμο.

Για την Ολοκληρωμένη Επισκευή Ρολογιού παρέχουμε Εγγύηση 2 Ετών