Δεν διαθέτεις πολλά χρήματα για να αγοράσεις ένα καινούργιο ρολόι; Είσαι σε φάση να αγοράσεις ένα επώνυμο ρολόι; Έχεις αποφασίσει να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο ακριβό ρολόι αλλά φοβάσαι;

Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε μερικές συμβουλές για το τι πρέπει να προσέξεις πριν αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο ρολόι.

  • Η σημαντικότερη συμβουλή είναι ποτέ μην δίνεις χρήματα για ένα μεταχειρισμένο ρολόι χωρίς πρώτα να το έχει ελέγξει ένας ειδικός. Μην ξεχνάς πως μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
  • Σου προτείνουμε να διαλέξεις ελβετικές μάρκες. Rolex, Omega, Cartier, Panerai είναι brands που αξίζουν να επενδύσεις.
  • Προτίμησε ρολόγια που κρατάνε αξία μεταπώλησης.
  • Μικρές ζημιές σε ένα ρολόι που φοριέται καθημερινά είναι λογικές. Αλλά πρέπει να αποφύγεις να αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο ρολόι με χαλασμένο ή αλλοιωμένο καντράν που μπορεί να προήλθε είτε από υγρασία, είτε λόγω ηλικίας. Η αντικατάσταση του καντράν μπορεί είναι πιο ακριβή από μια ολοκληρωμένη επισκευή του ρολογιού.
  • Έλεγξε το bracelet του. Η διαδικασία είναι εύκολη. Κράτησε το ρολόι από την κάσα (θήκη) και άφησε το bracelet να πέσει. Όσο πιο πολύ κρέμεται, τόσο πιο χαλαρωμένο και αδύναμο είναι. Η αντικατάσταση ή η επισκευή ενός τέτοιου bracelet συνήθως είναι πανάκριβη.
  • Όπως και σε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που θες να αγοράσεις ζητάς από τον κάτοχο να μάθεις για το service του, έτσι πρέπει να ζητάς αποδείξεις του service και για το ρολόι.
  • Σημαντικό για την ένδειξη αυθεντικότητας του ρολογιού που θες να αγοράσεις είναι να υπάρχει το πρωτότυπο κουτί καθώς και τα συνοδευτικά πιστοποιητικά. Αν η μάρκα δεν φημίζεται για τα έγγραφα πιστοποίησης ή ο κάτοχος δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα αυθεντικότητας, για να μην εξαπατηθείς, καλό είναι να κάνεις την αγορά από μία αξιόπιστη πηγή.
  • Απέφυγε να αγοράζεις ρολόγια που διαφέρουν από την πρωταρχική τους μορφή. Όσο ωραίο και να δείχνει ένα ρολόι, η παραποίηση του μοντέλου έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή της αγοραστικής του αξίας.
  • Δεν είναι όλα όπως φαίνονται. Μία καλή τιμή δεν είναι απαραίτητα και μία καλή ευκαιρία αγοράς. Συνήθως κάτι δεν πάει καλά.

Σημαντικό: Δείξε εμπιστοσύνη σε έναν ειδικό πριν αγοράσεις ένα ρολόι από δεύτερο χέρι. Και μην ξεχνάς ότι ο βασικός λόγος να επενδύσεις σε ένα ρολόι και να μην το μετανιώσεις είναι ένας: Να διατηρηθεί η αξία του!