Ο τελευταίος ανεξάρτητος κατασκευαστής στη Γενεύη, ο Patek Philippe, απολαμβάνει την πλήρη δημιουργική ελευθερία, να σχεδιάζει, να κατασκευάζει, να παράγει ρολόγια όπου οι γνώστες θεωρούν ότι είναι τα καλύτερα του κόσμου.  Η Patek Philippe & Co ιδρύθηκε το 1851 από τον Antoni Patek και Adrien Philippe. Η Patek Philippe προμήθευε με τα ρολόγια της, τα Βασιλικά μέλη, όπως την Βασίλισσα Βικτώρια, τον Πρίγκηπα Albert, τον Βασιλιά και την Βασίλισσα της Δανίας, τον Σουλτάνο της Αιγύπτου κ.α.

Η Patek Philippe πρωτοπόρησε στα ρολόγια με διηνεκές ημερολόγιο, τον δείκτη split-seconds, τον χρονογράφο και το minute repeater. Είναι αξιοσημείωτο ότι κατασκευάζει τα δικά της εξαρτήματα. Το 1898 η εταιρία δημιούργησε ένα από τα πιο σύνθετα ρολόγια που φτιάχτηκαν ποτέ, το Calibre 89. Ο μηχανισμός έχει 39 complications, ανάμεσα στα οποία η ημερομηνία του Πάσχα, η ώρα της Ανατολής του Ήλιου, και πολλές άλλες ενδείξεις, μεταξύ αυτών να προσθέτει μια μέρα τον Φεβρουάριο κατά τα δίσεκτα έτη.

Η ανεξαρτησία, η παράδοση, η καινοτομία, η ποιότητα, η δεξιοτεχνία, η σπανιότητα, η αξία, η αισθητική, η εξυπηρέτηση, τα συναισθήματα και η κληρονομιά, είναι οι δέκα θεμελιώδεις αξίες του ωρολογοποιού της Γενεύης. Ο Patek Phillipe έχει πάντα ως στόχο την τελειότητα, δημιουργώντας ρολόγια ασυναγώνιστης ποιότητας και αξιοπιστίας.

Η μοναδικότητα και η αποκλειστικότητα του οποίου τα καθιστά σπάνια και πολύτιμα κομμάτια, μία μοναδική κληρονομιά που παραδίδεται από γενιά σε γενιά. Τα ρολόγια της Patek Philippe έχουν σημειώσει παγκοσμίως υψηλές τιμές στις δημοπρασίες, πολλά από τα οποία έχουν αποκτηθεί από τα στελέχη της Patek Philippe, για να εκτεθούν στο μουσείο που διαθέτει η εταιρία.