Οι σειριακοί αριθμοί Rolex είναι ειδικοί αριθμοί ταυτοποίησης που τοποθετούνται μεταξύ των αυτιών της κάσας (θήκης) Rolex στην πλευρά των έξι, στο πίσω μέρος του bracelet των ρολογιών. Είναι τυπικά ένας 4-8ψήφιος αριθμός που χαράσσεται από την Rolex σε κάθε ένα από τα ρολόγια της και δεν μπορεί να αντιγραφεί.

Σύστημα σειριακής αριθμοδότησης Rolex

Το σύστημα αυτόματης αρίθμησης ξεκίνησε το 1927, προκειμένου να ξεχωρίσει το κάθε Rolex Oyster. Άρχισε να εισάγει έναν μοναδικό αύξοντα αριθμό για να διαφοροποιήσει το ένα από το άλλο. Πιστεύεται ότι αυτό το σύστημα αρίθμησης ξεκίνησε από 20.000, αλλά νέες ανακαλύψεις έχουν θέσει αυτό τον ισχυρισμό σε αμφισβήτηση καθώς έχουν ανακαλυφθεί και παλαιότεροι αριθμοί.

Όταν ο αριθμός είχε φτάσει 999.999, η εταιρεία Rolex αποφάσισε να μην μετατρέψει τον αριθμό σε 7 ψηφία και να ξεκινήσει την αρίθμηση ξανά.

Ωστόσο, στις αρχές της δεκαετίας του 1960, η Rolex έπρεπε να εισαγάγει 7 ψηφία μετά την τακτοποίηση του σημείου 999.999 και ξεκίνησε τα εκατομμύρια της αρίθμησης μέχρι το 1987 και όταν η αρίθμηση έφτασε τα 9.999.999. Η Rolex επέλεξε να ξεκινήσει την αρίθμηση με το R (R000,001).

Η Rolex συνέχισε αυτό το μοτίβο σειριακής αρίθμησης μέχρι να αναβαθμιστεί το γράμμα R για να συμπεριλάβει το γράμμα O. Το πρότυπο αυτό διατηρήθηκε μέχρι τον Νοέμβριο του 1991, όταν η εταιρεία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα γράμματα N, C και S και αυτά τα γράμματα κυριαρχούσαν στους αύξοντες αριθμούς των ρολογιών χειρός Rolex καθ ‘όλη τη διάρκεια του 1993 και του 1994.

Ένα άλλο πρότυπο αρίθμησης εισήχθη και αυτό περιελάμβανε τα γράμματα W, T, U, A, P K. Άλλα γράμματα όπως Y, F, D, ZM, V και G προστέθηκαν επίσης στον 21ο αιώνα.

Το 2005, η Rolex άρχισε επίσης να χαράζει τον αύξοντα αριθμό της μέσα στην εσωτερική στεφάνη κάτω από το κρύσταλλο.

Αυτή η μοναδική σειριακή αρίθμηση αργότερα διαλύθηκε και το 2010 εισήχθη μια πιο τυχαία προσέγγιση αριθμοδότησης. Αυτή η τυχαία αρίθμηση αριθμών αποτελείται από γράμματα και αριθμούς που τοποθετήθηκαν τυχαία έτσι θα μπορούσατε να έχετε κάτι σαν αυτό “16T7LF8. Αυτό το σύστημα σειριακής αρίθμησης έδωσε στην Rolex ένα ατέλειωτο μοτίβο αρίθμησης, δεδομένου ότι θα μπορούσε εύκολα να τροποποιηθεί και έδωσε στο Rolex το προνόμιο να αποκρύψει την ημερομηνία κάθε ρολογιού Rolex που κατασκευάστηκε, η οποία θα μπορούσε εύκολα να υπαγορευτεί από τους σειριακούς αριθμούς που είχαν χρησιμοποιηθεί προηγουμένως από την εταιρεία.

Αυτό προσφέρει επίσης στην Rolex την ευκαιρία να διατηρήσει ένα μυστικό το ακριβές έτος κατασκευής για κάθε συγκεκριμένο ρολόι. Κάτι που έχει επιστρέψει για να τους στοιχειώσει μέσα από αυτή την περίοδο τώρα και με αυτό το νέο σύστημα μόνο η Rolex έχει την ημερομηνία ακριβώς που έγινε ένα ρολόι της. Επίσης, δίνουν στους ιδιοκτήτες της Rolex το μοναδικό συναίσθημα επειδή γνωρίζουν ότι το Rolex που διαθέτουν είναι αποκλειστικά γι ‘αυτούς. Έτσι σε περίπτωση κλοπής μπορεί να εντοπιστεί και να επιστραφεί στον νόμιμο ιδιοκτήτη του.

Η Rolex παραμένει μία από τις καλύτερες και πιο ακριβές μάρκες σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν έχει σημασία σε ποια χώρα διαμένετε, ότι ένα Rolex είναι ένα Rolex και ότι ένα αυθεντικό ρολόι είναι πάντα πολυτέλεια.