Έχετε αναρωτηθεί τι ζημιά μπορεί να κάνει η εισχώρηση νερού στο ρολόι σας; Πως μπορείτε να διαπιστώσετε εάν το ρολόι σας έχει υγρασία; Πως πρέπει να ενεργήσετε μόλις δείτε την υγρασία;

Ο Ωρολογοποιός της εταιρίας μας κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος ανάλαβε προσωπικά να επισκευάσει ένα οξειδωμένο ρολόι Rolex Datejust στο οποίο είχε εισχωρήσει υγρασία

Το συγκεκριμένο ρολόι έχει ιδιαίτερη σημασία για τον κάτοχό του, όχι μόνο γιατί είναι ένα ακριβό ρολόι αλλά γιατί έχει μία σημαντική συναισθηματική αξία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κάτοχος του ρολογιού είχε αφήσει την υγρασία στο ρολόι του για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και έτσι δημιουργήθηκε η οξείδωση που βλέπετε στο μηχανισμό και στο καντράν. Επίσης θα παρατηρήσετε ότι σκουριά έχει μείνει και στο εσωτερικό της κάσας.

                   

Η οξείδωση σε ένα ρολόι είναι σαν ιός. Μεταδίδεται από εξάρτημα σε εξάρτημα. Για αυτό τον λόγο είναι σημαντικό, όταν δείτε υγρασία, θαμπάδα στο κρύσταλλο ή στίγματα στο καντράν να απευθυνθείτε αμέσως σε κάποιον εξειδικευμένο τεχνικό.

Όπως διαπιστώνεται από τις φωτογραφίες η οξείδωση ήταν μεγάλη, για αυτό τον λόγο αρκετά από τα εξαρτήματα ήταν αδύνατον να καθαρίσουν και έπρεπε να αντικατασταθούν.

Θα σας δείξουμε παρακάτω το αποτέλεσμα που είχαμε μετά την πρώτη πλύση στο πλυντήριο υπερήχων.

Στη συνέχεια θα δείτε το τελικό αποτέλεσμα ύστερα από το καθάρισμα των οξειδωμένων εξαρτημάτων που πραγματοποίησε ο τεχνικός μας, καθώς και την αντικατάσταση αυτών που έπρεπε να αλλαχθούν. Μετά από αυτό το στάδιο τα εξαρτήματα του μηχανισμού πλένονται ξανά στο πλυντήριο υπερήχων.

Συναρμολόγηση του μηχανισμού:

                   

Ας δούμε λοιπόν πως ήταν ο μηχανισμός πριν την επισκευή και πως έγινε μετά.

Ας δούμε πως ήταν η κάσα και το bracelet πριν το γυάλισμα και πως έγινε μετά.

Αφού ολοκληρώσουμε την συναρμολόγηση, κάνουμε την ρύθμιση και αλλάξουμε φλάντζες για την στεγανοποίηση, φτάνουμε στο τελευταίο στάδιο της παράδοσης του ρολογιού, που δίνεται μαζί με 2 χρόνια γραπτή εγγύηση.