Το Datejust είναι ένα από τα παλαιότερα μοντέλα από την συλλογή της Rolex και εξακολουθεί να παραμένει στην παραγωγή ακόμα και σήμερα. Το Rolex Datejust ήταν το πρώτο ρολόι στον κόσμο όπου διέθετε παράθυρο ημερομηνίας και άλλαζε αυτήν, αυτόματα τα μεσάνυχτα. Μπορεί η λειτουργία του, τώρα να φαίνεται κάπως συνηθισμένη, το Datejust όμως όρισε το πρότυπο για το πως μπορεί να λειτουργήσει η αυτόματη αλλαγή ημερομηνίας σε ένα ρολόι χειρός.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε τα στάδια επισκευής του κλασικού ρολογιού της Rolex, το Datejust.

Παραλαμβάνουμε το ρολόι, πάντα με Δελτίο Ποσοτικής Παραλαβής αναγράφοντας τα στοιχεία του πελάτη και αναλυτικά όλα τα στοιχεία του Ρολογιού. Τις περισσότερες φορές ο τεχνικός μας ελέγχει το ρολόι άμεσα, όπου δίνει την διάγνωση και το κόστος. Ο έλεγχος στην εταιρία μας δεν έχει κάποια χρέωση. Προχωράμε στην επισκευή του ρολογιού μόνο και όταν ο πελάτης έχει ενημερωθεί σχετικά με την επισκευή και έχει συμφωνήσει και το κόστος.

         

Αφαιρείται ο μηχανισμός από την κάσα (θήκη) και δίνεται κάσα και bracelet στο τμήμα γυαλίσματος. Έπειτα αφαιρείται το καντράν, οι δείκτες και ο δίσκος ημερομηνίας. Ο μηχανισμός τοποθετείται συναρμολογημένος στο πλυντήριο υπερήχων για την πρώτη πλύση.

Αφού ολοκληρωθεί η πρώτη πλύση, ο μηχανισμός αποσυναρμολογείται πλήρως και ταυτόχρονα ελέγχονται ένα-ένα τα εξαρτήματα για τυχόν φθορές. Εφόσον κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί φθορά σε κάποιο εξάρτημα, αυτό θα αντικατασταθεί με γνήσιο ανταλλακτικό.

                   

         

Εν συνεχεία ο μηχανισμός αποσυναρμολογημένος πλένεται για δεύτερη φορά στο πλυντήριο.

         

Όταν ολοκληρωθεί και η δεύτερη πλύση, ο τεχνικός μας ξεκινά την συναρμολόγηση του μηχανισμού και την ταυτόχρονη λίπανσή του.

                   

Η εταιρία μας χρησιμοποιεί λιπαντικά και μόνο της Rolex

Εφόσον ο μηχανισμός συναρμολογηθεί, όλες οι λειτουργίες του δοκιμάζονται διεξοδικά. Η συνεχής τέλεια ακρίβεια της κίνησης του ρολογιού ελέγχεται σε ηλεκτρονική μηχανή χρονισμού.

Έπειτα ο τεχνικός μας τοποθετεί τον δίσκο ημερομηνία, το καντράν, τους δείκτες καθώς και το σύστημα αυτομάτου και ελέγχει ξανά την ακρίβεια της κίνησης του ρολογιού, στην ηλεκτρονική μηχανή χρονισμού.

         

Η κάσα του ρολογιού καθώς και το bracelet του, γυαλίζονται από έμπειρο στιλβωτή μέχρι να φαίνεται τόσο καλά όσο ένα καινούριο.

Για να γυαλιστεί με προσοχή ένα ρολόι απαιτεί μεγάλη εμπειρία και πολύ καλά εργαλεία. Οι επιφάνειες γυαλιστερές και ματ στιλβώνονται με τη βοήθεια σύγχρονων μηχανημάτων. Ταυτόχρονα, πρέπει να διασφαλιστεί ότι όλες οι άκρες διατηρούνται και δεν στρογγυλεύονται από τη νέα επεξεργασία. Χάρη στην πολυετή εμπειρία των τεχνικών μας, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το ρολόι σας θα γίνει σαν καινούριο

         

Αφού στιλβωθεί η κάσα και έχουν αλλαχθεί οι φλάντζες ο ωρολογοποιός μας ελέγχει το ρολόι σε μηχάνημα στεγανοποίησης με αποσταγμένο νερό για να εξακριβώσει εάν εισέρχεται αυτό, στο εσωτερικό της κάσας από κάποιο σημείο. Αφού διαπιστωθεί η στεγανότητα, τοποθετεί το μηχανισμό μέσα στην κάσα και ελέγχει ξανά την ακρίβεια της κίνησης του μηχανισμού.

Εφόσον ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία, τοποθετεί το ρολόι σε μηχάνημα στεγανοποίησης, συμπίεσης και αποσυμπίεσης και ελέγχεται για ακόμα μία φορά η στεγανότητα. Στην ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, εκτυπώνεται το αποτέλεσμα του ελέγχου και δίνεται στον πελάτη.

                   

         

Στο τελευταίο στάδιο το ρολόι τοποθετείται πάνω στο μηχάνημα φόρτισης (μύλος), μέχρι να διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο σύστημα αυτομάτου .

Όταν και μόνο ο τεχνικός μας διαπιστώσει ότι το ρολόι έχει περάσει επιτυχώς όλα τα test, τότε και μόνο ενημερώνουμε τον κάτοχο του ρολογιού ότι είναι έτοιμο.

Για την Ολοκληρωμένη Επισκευή Ρολογιού παρέχουμε Εγγύηση 2 Ετών