Ρολόι εργασίας, ρολόι βραδινής εξόδου, ρολόι κατάδυσης, αθλητικό ρολόι. Το Rolex Submariner συμπυκνώνει όλες τις ιδιότητες για όλους τους χαρακτήρες και για όλες τις στιγμές.

Η κυκλοφορία του εγκαινιάστηκε το 1953, όταν σχεδιάστηκε με σκοπό να αποτελέσει ένα ακόμη στοιχείο της εργαλιακής φαρέτρας των δυτών. Μία δεκαετία αργότερα, ο δημοφιλής ηθοποιός Sean Connery του προσέδωσε κινηματογραφική αίγλη, επιλέγοντας το για την ταινία του James Bond.

Έως τις μέρες μας, το Rolex Submariner διατηρεί ανέπαφη την αρχική του όψη, έχοντας το ίδιο σχέδιο, τη μαύρη στεφάνη, το μαύρο καντράν, τους μεγάλους δείκτες και το εμβληματικό Oyster Bracelet.

Ακολούθως θα σας αποκαλύψουμε τα Στάδια Επισκευής του Submariner, του θρυλικού μοντέλου της Rolex.

Η παραλαβή του ρολογιού συνοδεύεται πάντα από το αντίστοιχο Δελτίο Ποσοτικής Παραλαβής, στο οποίο αναγράφονται τα στοιχεία του πελάτη και αναλυτικά όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία του ρολογιού.

Ο πελάτης μας εμπιστεύτηκε ένα Rolex Submariner 16610 για Ολοκληρωμένο Service. Η συγκεκριμένη εργασία συνεπάγεται το πλήρες service που περιλαμβάνει το service του μηχανισμού, το στίλβωμα κάσας και bracelet, την αντικατάσταση κάθε φλάντζας από καινούργια, τη στεγανοποίηση και την εξασφάλιση Γραπτής Εγγύησης 2 Ετών.

Παρακάτω θα σας αναλύσουμε την εξελικτική διαδικασία αυτής της εργασίας.

Αρχικά, ο τεχνικός ελέγχει το ρολόι και σας ενημερώνει άμεσα σχετικά με την απαιτούμενη επισκευή και το κόστος της. Στην εταιρία μας ο έλεγχος δεν σας επιβαρύνει με χρέωση. Προχωράμε στην επισκευή αποκλειστικά και μόνο όταν έχουμε την συγκατάθεση του πελάτη.

Ο τεχνικός ανοίγει το ρολόι και αφαιρεί το μηχανισμό από την κάσα (θήκη).

Τα εξωτερικά μέρη του ρολογιού παραδίδονται αποσυναρμολογημένα στο τμήμα Στιλβώματος όπου αρχικά καθαρίζονται στο πλυντήριο υπερήχων και μετά στιλβώνονται.

Ταυτόχρονα ο τεχνικός αφαιρεί από τον μηχανισμό, το dial (καντράν), τους δείκτες, τον δίσκο ημερομηνίας και τοποθετεί το μηχανισμό συναρμολογημένο στο πλυντήριο υπερήχων για την πρώτη πλύση.

Όταν ολοκληρωθεί η πρώτη πλύση, ο ο τεχνικός αποσυναρμολογεί τον μηχανισμό ενώ ταυτόχρονα ελέγχει σχολαστικά ένα ένα τα εξαρτήματα για τυχόν φθορές. Εάν κατά τον έλεγχο εντοπισθεί φθορά σε κάποιο εξάρτημα, αυτό θα αντικατασταθεί αποκλειστικά με ανταλλακτικό απόλυτης γνησιότητας.

         

Ο αποσυναρμολογημένος μηχανισμός πλένεται για δεύτερη φορά στο πλυντήριο.

Μόλις και η δεύτερη πλύση ολοκληρωθεί, ξεκινά η συναρμολόγηση του μηχανισμού και η ταυτόχρονη λίπανση του. Η εταιρία μας χρησιμοποιεί μόνο λιπαντικά προέλευσης Rolex.

                   

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία συναρμολόγησης ο μηχανισμός τοποθετείται στην ηλεκτρονική μηχανή χρονισμού (παλμογράφος) ώστε να ελεγχθεί η ακρίβεια της κίνησης.

Στη συνέχεια, ο τεχνικός τοποθετεί στον μηχανισμό τον δίσκο ημερομηνίας, το καντράν, τους δείκτες και το σύστημα αυτομάτου, ελέγχοντας ξανά την ακρίβεια της κίνησης στον παλμογράφο.

         

         

Στο τμήμα Στιλβώματος, ο έμπειρος γυαλιστής μας έχει αναλάβει να επαναφέρει όσο το δυνατόν ακριβέστερα την κάσα και το bracelet του ρολογιού, στην αρχική κατάσταση. Οι γυαλιστερές επιφάνειες και οι σατινέ αντιστοίχως, στιλβώνονται με τη βοήθεια σύγχρονων μηχανημάτων. Ο γυαλιστής διασφαλίζει ότι όλες οι άκρες διατηρούνται και δεν στρογγυλεύονται από τη νέα επεξεργασία χωρίς να αλλοιώνεται το αυθεντικό σχήμα. Χάρη στη πολυετή πείρα του, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το ρολόι σας θα γίνει σαν καινούργιο.

         

Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία του στιλβώματος ο Ωρολογοποιός και ο Στιλβωτής ελέγχουν το γυάλισμα για τυχόν ατέλειες.

Στη συνέχεια αντικαθίστανται όλες οι φλάντζες του ρολογιού και ελέγχεται η στεγανότητα του στο μηχάνημα στεγανοποίησης με αποσταγμένο νερό.

         

Στη διαδικασία αυτή, ο μηχανισμός δεν είναι τοποθετημένος μέσα στην κάσα. Η κάσα βυθίζεται στο νερό ασκώντας της ταυτόχρονα πίεση. Στο μηχάνημα αυτό αποδεικνύεται εάν στο ρολόι εισέρχεται νερό και αν ναι από ποιο σημείο. Εφόσον, το συγκεκριμένο μηχάνημα μας αποδείξει πως το ρολόι μας είναι στεγανό, ο τεχνικός τοποθετεί το μηχανισμό στην κάσα και πριν την κλείσει, ελέγχει την ακρίβεια της κίνησης του μηχανισμού στον παλμογράφο.

Μετά από το στάδιο αυτό, ο τεχνικός σφραγίζει την κάσα βιδώνοντας το καπάκι με ειδικό καλούπι

         

και τοποθετεί το ρολόι στο μηχάνημα πίεσης και υποπίεσης. Στο συγκεκριμένο έλεγχο, το μηχάνημα εξετάζει τη στεγανότητα του ρολογιού, ακολούθως το αποτέλεσμα του ελέγχου εκτυπώνεται και παραδίδεται στο πελάτη.

         

         

Στο τελευταίο στάδιο, το ρολόι τοποθετείται πάνω στο μηχάνημα φόρτισης (μύλος). Σε αυτό ο τεχνικός ελέγχει αν το σύστημα αυτομάτου λειτουργεί άρτια. Στο μηχάνημα, το ρολόι παίρνει όλες τις θέσεις, που θα έπαιρνε αν το ρολόι ήταν φορεμένο στο καρπό του πελάτη.

         

Η παράδοση στον πελάτη γίνεται μόνο όταν το ρολόι έχει εξεταστεί επιτυχώς από όλα τα στάδια με επιτυχία. Συνοδεύεται με το Test Στεγανότητας και την Γραπτή Εγγύηση 2 Ετών.